Welkom bij Motorclub

Spotlight:

Motornieuws

RoadRaces en V-Ring Treffen 2018.

5 en 6 mei starten we weer: RoadRaces en V-Ring Treffen 2018.

Vorig jaar een groot succes, heel veel publiek, mooie races en een gezellig Treffen op het laatste stratencircuit van Nederland.
Kijk op de eerste plaats even naar de flyer. Deze geeft een beeld van de sprint op de zaterdag.

Omdat foto’s veel zeggen hebben we er een paar bijgedaan.

 

Nog even in het kort:

De datum  is  5 en 6 mei.

Bij goed weer ca 10.000 motorenthousiasten.

Gelijktijdig met het treffen, echte roadraces op een stratencircuit.

 

Voor de liefhebbers: uniek in Nederland de sprints voor caferacers en classics op zaterdagavond, gezamenlijke bbq en muziek tot in de nacht.

Het demorijden (wel veilig) in de pauze van de roadraces op zondag en voor volle tribunes op het laatst overgebleven stratencircuit van NL.

Kamperen op paddock tussen de roadracers is met tent bij de entreeprijs inbegrepen (met busje of caravan +10,- voor stroom)

 

Hoop u te zien,

 

Met vriendelijke groeten,

Peter Michels

Namens de Hamove en DutchCafeRacers

06 5720 7419

 

Meer info: www.hamove.nl/V-ring-treffen en www.DutchCafeRacers.com

Presentatie SMT op 26 januari 2018

Logo select motor travel

Update: in de fotohoek staan wat fotos voor impressie van de geslaagde avond.

 

Op Vrijdagavond 26 januari 2018 komt Select Motor Travel langs bij MC Mozamo, om een presentatie te geven.

Inmiddels hebben ze bij vier motor toer clubs een presentatie mogen geven en de reacties waren enorm enthousiast.
Variërend van “we wisten niet dat dit mogelijk was” tot “wat een scherpe prijzen”.
Dit maakt ons nog enthousiaster om ons verhaal te vertellen.

De presentatie duurt alles bij elkaar iets langer dan 1 uur.
We vertellen veel over de eilanden aan de hand van foto’s, filmpjes en voorbeeldroutes.

20:00 uur zaal open en 20:30 zal de presentatie beginnen
21:45 uur zal de presentatie ongeveer afgelopen zijn en kunnen we er over kletsen.

Kom gezellig luisteren, zodat je weer lekker kan wegdromen over een mooie motor toer !

23e Noordelijke Motorbeurs van Groningen naar TT-Hall in Assen!

Motorliefhebbers er is nieuws, Dé Noordelijke Motorbeurs gaat verhuizen! De 23e editie van Dé Noordelijke Motorbeurs wordt vanaf 2018 georganiseerd in de TT-Hall te Assen! Na 22 succesvolle edities in Martiniplaza GRONINGEN gaat de beurs verhuizen.

Het is een logische plek voor een motorbeurs met het TT Circuit als buurman en de grote historie op motorgebied. De historie en de naam van het TT Circuit biedt kansen om de beurs naast het regionale en nationale karakter, ook op internationaal vlak de komende jaren te laten groeien. Dat is goed voor de standhouders en de bezoekers!

Lees meer...

Met ANWB ledenvoordeel naar de MOTORBeurs 2017

Van 23 t/m 26 februari start het nieuwe motorseizoen in de Jaarbeurs in Utrecht met de MOTORBeurs 2017!
Ook dit jaar kunt u bij het Land van ANWB weer tickets voor deze beurs kopen met veel ledenvoordeel!

In plaats van € 17,50 aan de kassa, betaalt u € 13,- in de voorverkoop via het Land van ANWB.
Editie 2017 wordt spannend, stoer en spectaculair. Niet alleen voor echt motorrijders, maar ook voor kinderen en mensen zonder motorrijbewijs zijn er veel leuke activiteiten

Doe ook mee: Oldtimertocht voor heropening Velsertunnel

De oudste snelwegtunnel van Nederland, de Velsertunnel tussen Beverwijk en IJmuiden, werd 60 jaar geleden officieel geopend door koningin Juliana. De tunnel is bijna klaar na een grondige opknapbeurt en gaat in januari 2017 na negen maanden sluiting weer open. Om de opening te vieren zal worden gepoogd op de opening uit 1957 te opnieuw te creëren, door met een stoet oldtimers door de net geopende Velsertunnel te rijden.

Lees meer...

Schadevergoeding voor motorrijders na valpartijen ’Kooimeer’

De motorrijders tijdens hun rondje Kooimeerplein. Foto: JJ Foto Jan Jong ALKMAAR - Rijkswaterstaat heeft aan 18 motorrijders schadevergoeding betaald na een serie valpartijen op het beruchte Kooimeerplein in Alkmaar. Er zijn bij de wegbeheerder op dit moment nog vijf claims in behandeling.

Rijkswaterstaat heeft de slachtoffers laten weten dat de vergoeding niet betekent dat de wegbeheerder toegeeft schuldig te zijn aan de vele valpartijen op het verkeersplein.

De vergoeding voor ’materiële en immateriële schade’ is gedaan ’uit coulance’. Rijkswaterstaat wil niet zeggen hoe hoog de uitgekeerde vergoedingen zijn.

Lees meer...

Studenten gaan wereld over op elektrische motor

In tachtig dagen de wereld rond op een elektrische motor. Dat is het doel van het studententeam STORM Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zij introduceerden twee zelfgebouwden elektrische toermotorfietsen. Vanaf augustus begint de reis rond de wereld.  

De studenten willen graag de potentie van elektrisch vervoer tonen. Er is sinds 2014 gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van de motoren. “De missie van het studententeam is om wereldwijd het imago van duurzaam vervoer te verbeteren”, legt de universiteit uit. “Hun elektrische toermotoren zijn het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius.” De sleutel tot het overtuigen van de wereld ligt volgens STORM Eindhoven in het delen van de beleving. “Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘STORM Grid’ en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden. “

Lees meer...

Kooimeer aangepakt, nachtmerrie voorbij?

ALKMAAR - De grootste nachtmerrie van de regionale motorrijders is voorbij. Tenminste, als de werkzaamheden van het afgelopen weekend het verkeersplein Kooimeer ’motorproof’ hebben gemaakt.


Na een regen van klachten, tientallen valpartijen, tenminste vier ziekenhuisgevallen, tienduizenden euro’s schade en jarenlang overleg en strijd tegen de wegbeheerder heeft Rijkswaterstaat werkzaamheden laten uitvoeren op de rotonde.
Motorrijder glijdt over asfalt verkeersplein Kooimeer en raakt gewond

Het grootste gevaar school - bleek uit onderzoek door Rijkswaterstaat - in een kleine knik in de bocht bij het AZ-stadion. Precies op de plek waar de rijders hun motor moeten ’kantelen’, gingen de afgelopen jaren meer dan zeventig bestuurders onderuit. Ook de belijning gaf de motorrijders een gevoel van onveiligheid.

Die problemen moeten nu zijn verholpen. Het asfalt in de beruchte bocht is deels vernieuwd, ook de lijnen en voegen zijn aangepakt.

Door Ype Minkema - 14-3-2016,Bron: NHD

Alkmaar: Verkeersplein Kooimeer vanaf 14 maart veiliger voor motorrijders

Vanaf  11 maart voert Rijkswaterstaat herstelwerkzaamheden uit op het Verkeersplein Kooimeer in Alkmaar. Het resultaat moet zijn dat het plein vanaf 14 maart veiliger is voor motorrijders. Het zijn de MAG en de KNMV die zich hiervoor hebben ingezet.
verkeersplein-kooimeer.jpg

Foto: Motorrijders Aktie Groep

Met het Verkeersplein Kooimeer, aan het einde van de A9 voor je de ringweg van Alkmaar oprijdt, is iets aan de hand. Al meer dan 60 motorrijders kwamen er de afgelopen jaren in de problemen of ten val. Mogelijke oorzaken waren:

    Een knik in de linker rijstrook die nauwelijks opvalt
    Een kleine helling van het wegdek, vlak voor de plek waar motorrijders moeten kantelen om de bocht in te gaan, die een niet vloeiende beweging kan veroorzaken
    Diverse detectielussen en reparatievakken geven - zeker bij nat wegdek - de indruk van glad wegdek, dat motorrijders proberen te mijden
    Sommige bewegwijzering en markering kan de aandacht van het rijgedrag afleiden

De herstelwerkzaamheden die van 11 t/m 14 maart worden uitgevoerd bestaan eruit dat het verkeersplein deels wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag waardoor reparatievlakken en misleidende wegmarkeringen verdwijnen.

Bron: ANWB Motor

Motorrijder glijdt over asfalt verkeersplein Kooimeer en raakt gewond

Foto: DNP.NU/Richard van der VeenEen motorrijder is dinsdagochtend op verkeersplein Kooimeer in Alkmaar onderuit gegaan en gewond geraakt.

De man kwam van de A9 en wilde richting de Alkmaarse westrand toen zijn motor ter hoogte van de stoplichten onder hem vandaan gleed. Hij gleed samen met zijn BMW-motor tientallen meters over het asfalt voor ze tot stilstand kwamen. De motorrijder klaagde over pijn aan zijn schouder en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie en Rijkswaterstaat sloten na het ongeval twee rijstroken van het verkeersplein af.

 

Het verkeersplein is een beruchte plek als het gaat om eenzijdige ongevallen met motoren. In iets meer dan een jaar tijd zijn meer dan zestig motorrijders onderuit gegaan. Ook afgelopen maand raakte weer een motorrijder gewond bij een val.

Motorrijders klagen al jaren over het wegdek van het verkeersplein, waarop Rijkswaterstaat uiteindelijk besloot tijdelijk camera's te plaatsen. Rijkswaterstaat gaat in 2016 het wegdek van het zuidoostelijke deel van de rotonde volledig vervangen.

Bron: NHD
Door Saskia Knegtering - 17-11-2015, 10:17 (Update 17-11-2015, 10:17)

Kooimeerplein veiliger voor motorrijders

ALKMAAR - Rijkswaterstaat gaat aanpassingen uitvoeren aan het Kooimeerplein. Afgelopen periode hebben zich aan de zuidoost kant van dit plein verschillende ongevallen voor gedaan met motorrijders.

Na overleg met de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en de Motorrijders Actie Groep (MAG) en politie Kennemerland is de situatie op het Kooimeerplein onderzocht. Betrokken partijen zijn het eens dat aan de zuidoost kant van het Kooimeerplein vooral de linker rijstrook voor motorrijders lastig te berijden is.
Dit wordt veroorzaakt door een opeenstapeling van factoren die in het wegbeeld bijna niet opvallen. Het betreft vooral een knik in de linkerrijstrook die nauwelijks opvalt. Verder geven diverse detectielussen en reparatievakken - zeker bij nat wegdek - de indruk van glad wegdek, dat motorrijders proberen te mijden. Motorrijders en ook automobilisten anticiperen daar met onbewuste of bewuste stuur- en remcorrecties op. Afzonderlijk zijn dit nauwelijks verzwarende rijomstandigheden voor motorrijders, maar juist de opeenstapeling ervan kan de kans op een motorongeval vergroten.
Na intensief en constructief overleg met de KNMV en de MAG is er besloten het wegdek op het zuidoostelijke deel van het Kooimeer plein volledig te vervangen. Deze werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2016 uitgevoerd worden. Al eerder zijn er borden geplaatst om motorrijders te attenderen op situatie. Als het wegdek vervangen is, wordt de situatie op het Kooimeerplein bekeken om te beoordelen of de maatregelen het gewenste effect hebben.
De maatregelen zijn besproken met de KNMV en de MAG.

Bron: Alkmaars Nieuwsblad 7oktober

Weerbericht

Kalender

Logo Mozamo