Welkom bij Motorclub

Spotlight:

Home

Mozamo Megatoer 2018 UPDATE

Update 18 april 2018:

Het hotel in Zwitserland is vervangen door Hotel Engel in Rickenbach (D) en het laatste hotel is in Sarreguemines (FR), Hotel Britt (B&B).
Ook hebben we nog 3 of 4 plaatsen beschikbaar ivm afvallers.
Dus wanneer iemand mee wilt is dit nog mogelijk.

De kosten van de Megatoer komen uiteindelijk op € 440,- pp/hp.
Voor de eenzame slapers € 505,- pp/hp.
Alleen het laatste hotel is op basis van B&B.
einde update


Beste Mozamo leden en motorvrienden.

 Uitnodiging voor een 8 daagse toer door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Van 10 t/m 17 juni 2018 gaan we de Mozamo’s Megatoer rijden.

Dit wordt een mooie en serieuze motortoer van een dikke week.

In deze toer zitten ook diverse wegen die onverhard zijn. Een mooie uitdaging voor de GS en Adventure rijders en de andere die deze stukken aandurven. Natuurlijk hoeft niet iedereen deze onverharde wegen te nemen, er is altijd een verhard alternatief beschikbaar.

Opgeven kan tot eind deze maand ! (januari 2018)

Zondag 10 juni.

Dag 1,Voor de heen route is besloten dat in 1 dag te doen over de snelweg. Overnacht word in de buurt van Bregenz, Duitsland. Zijn er mensen die graag binnendoor willen rijden, die kunnen natuurlijk zelf een route uitzetten en een tussen hotel boeken. Mozamo’s Megatoer begint in Weert.

Verhard : 660km.

Maandag 11 juni.

Dag 2, gaat over 12 Passen. We rijden vrij snel Oostenrijk binnen en beginnen met de Hochtannberg Pass (1676m) en daarna de Flexenpass (1773m) hier kort achteraan komt de Arlberg Pass (1793m) verder naar de grens met Italië beginnen we met o.a. de Passo Stelvio(2760m), Passo Umbrail(2505m) en Passo Gavia(2621m) als uitschieters. De route gaat langs “Lago di Livigno”, helaas moet hiervoor wel tol betaald worden. Overnachten doen we bij Ponte di Legno, Italië.

Verhard : 400km.

Dinsdag 12 juni.

Dag 3, deze dag telt ‘maar’ 7 Passen, we beginnen bijna direct met de Passo Tonale(1884m) en daarna rijden we o.a. over Madonna di Campiglio(1682m) enPasso di Vézzena(1402m). Aan het eind van de dag gaat de route over de mooie SS46. Voor de deelnemers die graag wat meer bochten onder de wielen door willen is er een extra rondje van 40km.

A : 335km.

B : 355km.

C : +55km.

Woensdag 13 juni.

Dag 4, heeft twee soorten routes een onverharde en verharde versie. En gaat bovenlangs het Gardameer. De routes lopen soms wat van elkaar af om toch aan een leuke dag afstand te komen. Uiteraard ook deze dag weer wat bergpassen, we rijden o.a. Passo Tremalzo(1665m) en Passo d’Eré(1131m) en Passo Fobbia(1112m).

De route voert je door de mooie Brasa schlucht. Zie daarvoor de vele foto’s en video’s op YouTube. We overnachten bij het Lago D’Idro, Italië.

Onverhard : 370km.

Verhard : 378km.

Donderdag 14 juni.

Dag 5, ook deze dag heeft weer twee soorten routes, een verharde en een onverharde route.

Alleen is hier het onverharde deel wat moeilijker dat gaat over zeer smalle stukken zonder vangrail. Zie hiervoor de vele filmpjes van Passo Baremone/Maniva op YouTube. Deze onverharde weg voert je over Passo del Galli met de twee enorme radarschermen van een ex-militaire basis. Even brutaal zijn en proberen daar binnen te komen. Ook hiervan zijn wat filmpjes op YouTube te vinden. Deze toer eindigt in het voor velen bekende Campodolcino, Italië.

Onverhard : 348km.

Verhard : 366km.

Vrijdag 15 juni.

Dag 6, nu gaan we weer wat dikkere passen rijden, we rijden immers door Zwitserland. We beginnen met de Splugen Pass(2117m) dan de Passo di San Bernardino(2065m) en Passo del Lucomagno(1916m), Oberalp Pass(2044m)over de Gotthard Pass(2106m), Passo Nufenen(2478m), Furka Pass(2431m) en de Grimsel Pass(2165m) naar een Hotel aan de Thunersee, Zwitserland.

Verhard : 448km.

Zaterdag 16 juni.

Dag 7, word een pittig dagje met een afstand van 500km. De route voert je door de Vogezen richting het bekende Herbitzheim, Duitsland.

Natuurlijk pakken we op deze dag ook nog wat Cols mee, 16 in totaal.

Verhard : 501km.

Zondag 17 juni.

Dag 8, is een snelle route naar het eindpunt bij Weert.

Verhard : 421km

In Mozamo’s Megatoer zit echt alles wat een toerrijder zoekt !!

Echter deze toer is er wel een voor de rijder die een aardig stukkie per dag kan rijden, de routes zijn pittig en het zal voor iedere deelnemer een uitdaging worden om deze toer te volbrengen.

Dus heb je zin in een flinke uitdaging met een kleine dikke dertig serieuze bergpassen, mooie stukken onverharde wegen, én ben je daarbij niet te beroerd om in acht dagen tegen de 4000 km te rijden, dan is dit jouw ding !!

Dusss geef jezelf op voor deze zeer interessante Mozamo’s Megatoer bij MC Mozamo.

Maar doe het snel, zodat wij bijtijds de hotels kunnen gaan bespreken.

Inschrijving sluit 31 januari 2018.

Info : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of gewoon op de club.

 

MC Mozamo

Wezelstraat 17

Koog a/d Zaan.

Weerbericht

Kalender

Logo Mozamo