Home

Kilometerboekje

Hoe vaak wordt het je niet gevraagd, hoeveel kilometer rijd jij per jaar? Dan moet er soms heel diep nagedacht worden, want motorrijders hebben de gewoonte om nogal wisselende kilometerstanden op de teller te zetten. Even geen tijd, een slechte zomer of een jaartje niet met de motor op vakantie beïnvloeden de zaak behoorlijk. Toch is het leuk als je later nog eens kunt terugzien wat je in een jaar gedraaid hebt. Soms ben je dan zelfs verbaasd hoe fanatiek je toen was.
Er staan het komende jaar weer tientallen toertochten op het programma met in totaal een kleine 20.000 km. Je hebt van die kilometervreters die bijna alles meerijden, maar er zijn er ook die het wat kalmer aan doen.

Met elkaar gezellige ritten rijden, alleen op pad gaan of met een klein groepje een rit maken. Het maakt niet uit hoe je het doet, als je het maar doet en als je het doet is het de bedoeling dat je ook zoveel mogelijk plezier beleeft. Gezelligheid, plezier en kunnen lachen zijn de toverwoorden om optimaal van je hobby te genieten. Op die manier van je hobby genieten betekent ook dat je met plezier op ritten terugkijkt.
En wie wat beleeft, kan ook verhalen. Hoe vaak wordt er nog niet gelachen om situaties die jaren terug plaatsvonden.

Mozamo wil daar iets aan toevoegen. Een tastbare herinnering in de vorm van een plaquette, met inscriptie van je naam en het exacte aantal kilometers dat je hebt gereden. Dat is nog niet alles, je kunt ook nog een fraai t-shirt verdienen. Iedereen die individueel of in groepsverband loot-ritten rijdt en/of andere ritten die door mozamo worden georganiseerd en in totaal minimaal 3000 km aflegt, ontvangt zowel een plaquette als een t-shirt. Die grens moet bijna voor iedereen haalbaar zijn.

Hoe werkt het?

Iedereen die in het bezit van een kilometerboekje is, kan dit door een van de “contactpuntjes” laten afstempelen. Die houdt de dagstand bij. De standen worden op 50 km naar boven afgerond, want we houden niet van dat benauwde. Ben je een keer je boekje vergeten dan kan je de volgende rit alsnog een stempel vragen. De deelnemerslijst wordt namelijk ook centraal bijgehouden. Rijdt je naast het toerprogramma zelf nog andere loot-ritten, dan dien je een stempel van de organiserende club te vragen. Hierin moeten we een beetje streng zijn.

Het kilometerboekje bevat naast stempelruimte tips over het rijden in groepsverband en een bladzijde waar je gegevens over je eigen motor kan invullen. Weet jij nog wanneer je voor het laatst olie hebt ververst? Of als je wilt weten hoeveel kilometer je banden meegaan, hoef je alleen maar even in het kilometerboekje te kijken.

Het kilometerboekje ontvang je bij vertrek van een rit of tijdens een clubavond.

Kilometervreter
Je hebt altijd baas boven baas.
Voor die categorie motorrijders is de competitie kilometervreter in het leven geroepen.
Begin maart is de inschrijving en begin november melden de deelnemers zich weer af. Voor de winnaars zijn bokalen en waardebonnen van resp. € 100,-, € 75,- en € 50,-. Verder ontvangt elke deelnemer een fraai t-shirt.
In april tijdens de jaarlijkse feestavond is de prijsuitreiking.