Gallia et Italia spetium MMXX

Toerkalender ZMV
logo_zmv
  9 jul 2020 00:00 - 2 aug 2020 00:00

  zaansemotorvrienden@hotmail.nl

Na de mooie en bijzondere motorvakantie in 2018 naar de Picos de Europa in Spanje en in 2019 de onvergetelijke Kroatië Toer die door 9 landen ging, nu iets geheel anders. Deze doelbestemming van 25 dagenlange motorvakantie gaat door de mooiste Alpen gebieden van Frankrijk naar Nice aan de Zuidkust van Frankrijk. Vanuit Nice gaan wij met de nachtveerboot naar Corsica.

Op Corsica gaan wij een paar dagen rondrijden om vervolgens met de avondveerboot de oversteek te maken naar Sardinië in Italië. Ook in Sardinië gaan wij een paar dagen rondrijden om vervolgens wederom met de nachtveerboot de oversteek te maken naar Sicilië.

Op Sicilië ook weer lekker rondrijden, Palermo en de Etna even bekijken etc. Misschien komt er nog wel rook uit de kraterbodem van de Etna, wie weet.

Vanaf Sicilië met een kleine overvaart naar het vaste land en dan onder andere langs de kust en door het fantastische Calabrië rijden. Op de terugweg dwars door Italië naar Nederland zowel gedeeltelijk langs de westkust en door het westelijke binnenland. Wij gaan dan ook even een rustdag nemen om een indruk van Pompei op te doen. En hetzelfde geldt voor het Colosseum van Rome. Natuurlijk gaan de routes ook door het wonderschone Toscane. Via Pisa gaan wij op weg naar Verona om vervolgens door het hooggebergte zoals de Dolomieten, via Oostenrijk Duitsland in te rijden.

De routes zijn tussen de 350 en 400 km per dag, in totaal ongeveer 8.000 kilometer. Globaal geschat zullen de kosten voor deze motorvakantie van 25 dagen ongeveer 3.000 euro per persoon half pension zijn. Hierbij zijn wij uitgegaan van een eenpersoonskamers half pension, de 4 veerboot overtochten en de benzinekosten. Juli en augustus zijn ook vakantiemaanden, dus niet de goedkoopste periode in Frankrijk en Italië. Daarbij komen dan nog de kosten voor eten en drinken overdag tijdens het rijden van de routes en de drankjes op de avonden. Dat kun je zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt.

De hotels zijn niet bezocht en "gekeurd" maar worden op de beschikbare informatie op internet geselecteerd en uitgekozen. Toch kan een slecht bed of maaltijd zomaar gebeuren, of het is dan misschien wel een gevalletje van 's Lands wijs, 's lands eer. Ook de routes zijn niet gereden. Dus er kunnen slechte wegen of fouten in de routes zijn opgenomen. Wij hebben wel zoveel mogelijk via Google Earth de wegen beoordeeld op slecht wegdek en fouten in de routes. Ergo,..........er kan dus altijd een foutje zijn ingeslopen.

MAAR..............., beste ZMV-ers, zoals altijd hebben wij zo goed mogelijk deze tour gemaakt. Geen garantie voor een vlekkeloze toer maar wel de garantie voor een mooi motor avontuur ver van huis in mooie landschappen. Als het meezit, gaat ook nu weer een mooie en leuke groep ervaren motorrijders met elkaar op motorvakantie. Kortom, wanneer kom je op je eigen motorfiets zo ver in Italië?, door de mooiste Alpen gebieden? en de mooiste Europese vakantie eilanden?

A.u.b., uiterlijk voor 31 december 2019 het inschrijfformulier insturen.

Daarna kunnen de hotels door ons gereserveerd worden. De informatie omtrent de kosten, de betaling en de specifieke informatie over de hotels wordt voor 1 maart 2020 aan de deelnemers gegeven. Maar dat is logies natuurlijk.

 

 

Alle datums


  • Van 9 jul 2020 00:00 tot 2 aug 2020 00:00

Powered by iCagenda