Welkom bij Motorclub

Spotlight:

Hautes Alpes Toer 2020

Zaterdag 6 juni tot en met zondag 14 juni 2020

Er zijn vele verzoeken aan ons gedaan om onze mooie toer van 2017 in de hoge bergen van de Franse Alpen nog een keer te organiseren. Nou dat kwam mooi uit, dat wilden wij als bestuur ook nog wel een keer doen. Gelukkig hebben wij weer kamers kunnen reserveren in het mooie hotel Les Bartavelles in het plaatsje Crots, gelegen aan het grootste Franse stuwmeer Lac De Serre-Ponçon, vlak bij Embrun.

Dit hotel is in afstand ongeveer 1.200 km gelegen vanaf de Zaanstreek. Daarom hebben wij op ongeveer 800 km een "tussenhotel" gereserveerd in Oyonnax (zaterdagmiddag 6 juni startplaats van de Hautes Alpes toer) en op de terugweg in Campagnole (zondagmorgen 14 juni 2020 einde van de Hautes Alpes toer).

Ook hebben wij 2 "halverwege hotels" bekeken die ongeveer halverwege de Zaanstreek en de "tussenhotels" zijn gelegen. Bij het controleren van de Hautes Alpes routes hebben wij op de heenweg en terugweg in 1 van deze "halverwege hotels" in Lunéville overnacht. Degene die hiervan gebruik wilt maken, dient zelf de reservering te doen. De contactgegevens van deze 2 hotel kunnen wij op verzoek geven.

Vanaf de Zaanstreek naar het "halverwege hotel" rij je eerst 312 km over de snelweg om bij een tankstation in Sankt Vith te kunnen tanken en koffie met gebak te doen. Daarna vanaf Sankt Vith is het ongeveer 280 km binnendoor naar LuneVille. Vanaf Lunéville is het ongeveer 350 km binnendoor rijden over prachtige wegen met mooie landschappen. Ook ga je door het Natuurpark Haut Jura naar Oyonnax.

Vanaf Oyonnax is het binnendoor via het Natuurpark Du Massif Des Bauges en de eerste echte Hautes Alpes (zo rond de 1.500 meter) ongeveer 370 km naar hotel Les Bartavelles in Crots.

Op de terugweg hebben wij een hotel in Campagnole gereserveerd. Het aantal kilometers van dit "tussenhotel" tot het "halverwege hotel" en tot de Zaanstreek is ongeveer gelijk aan de heenreis.

Vanuit het hotel Les Bartavelles ga je 5 dagen lang prachtige routes rijden door de Hautes Alpes in Frankrijk en een paar keer door Italië. Voor elke dag hebben wij een korte route van ongeveer 250 km en een lange route van ongeveer 350 km gemaakt.

Heb je een dag geen zin om op je motor te rijden, dan kun je in het zwembad van het hotel lekker zwemmen of in de zon liggen naast het zwembad bij het hotel. Of op een andere wijze lekker chillen. Zo je wilt, wel of niet in de schaduw van een hoge cypres of parasol op de mooie ligweide.

Voor deze motorvakantie betaal je per persoon 695 euro voor 8 nachten half pension. De extra toeslag voor een 1 persoonskamer is 120 euro voor 8 nachten.

A.u.b., uiterlijk voor 1 februari 2020 het inschrijfformulier insturen.
Voorwaarden en inschrijfformulier staat bij de agenda.

Weerbericht

Kalender

Logo Mozamo