Welkom bij Motorclub

Spotlight:

Moezeltoer 2023

In april kun je met de ZMV mee naar de Moezel (14-17 april).  De eerste meerdaagse rit gaat naar het Moezelgebied in Duitsland, altijd mooi rijden daar.

Schietrit

Ook rijden wij weer de jaarlijkse Schietrit naar Brabant, hiervoor kun jij jezelf nu opgeven.

Schietsportclub De Rommert staat weer klaar voor de lunch en natuurlijk om je kennis te laten maken met verschillende vuurwapens.

Heb jij zin in een leuke rit en wil jij je laten verwennen door team Willem, geef even bericht aan Tonnes of Nico.

Kosten €25,- pp.

Ben je (nog) geen lid van MC Mozamo €30,-pp

Eindejaarsrit 2022

Beste motortoerders,

Hierbij nodigen wij jullie graag uit voor het volgende.

Voor zondag 2 oktober hebben de besturen van MC Mozamo en de ZMV weer een gezamenlijke eindejaarstoer 2022 gemaakt. EN, na afloop kunnen wij weer met elkaar genieten van de BBQ bij het clubhuis van MC Mozamo, Wezelstraat 17 Koog aan de Zaan.

De aanrijroute van de eindejaarstoer gaat eerst ongeveer 45 minuten vanaf het clubhuis Mozamo over de snelweg A1. Om vervolgens bij Barneveld te starten met de route binnendoor. Je komt na ongeveer 1 uur rijden binnendoor uit bij de Pyramide van Austerlitz waar je in het restaurant koffie en zo kunt kopen, als je dat wilt natuurlijk. Als het bezoekerscentrum geopend is, dan kun je vanaf 11.00 uur voor 3,50 euro de Pyramide bezoeken tot het hoogste punt met fantastisch uitzicht.

De route van ongeveer 180 km gaat kris-kras door de Gelderse Vallei. De Gelderse Vallei is een streek gelegen in Midden-Nederland. Het gebied ligt ruwweg tussen de Utrechtse Heuvelrug in het westen, een stukje Nederrijn in het zuiden, de Veluwe in het oosten en de Randmeren in het noorden. Het einde van de route komt vlak bij Amersfoort uit om vervolgens weer over de A1 naar het clubhuis te rijden. Vanaf daar kun je dan in ongeveer 35 minuten weer in het clubhuis zijn voor de BBQ.

Om 09.00 uur ben je welkom in het clubhuis voor de koffie en wat lekkers. Als je rond 10.00 uur start met de route vanaf het clubhuis, dan kun je met gemak en bezoek van de Pyramide, rond 17.00 uur weer terug zijn voor de BBQ.

De BBQ wordt rond 17.00 uur warm gemaakt zodat rond 17.30 uur het vlees er op kan. Natuurlijk zijn er groene vitamines, patat en vetrijke sauzen om er weer een gezonde voedzame maaltijd van te maken. Ook is er voldoende "spoelmiddel" voor de keel, met en zonder .....

Voor de BBQ dien je wel 15 euro per persoon te betalen, dat kan contant ter plekke (pinnen kan niet) of je kan het overmaken.

Als je alleen mee wilt rijden of misschien alleen wilt BBQ'en (tip van

ons: beiden mag natuurlijk ook), reageer dan even op deze mail. Dan krijg je de route voor 2 oktober toegestuurd en weten wij ook meteen hoeveel kolen voor de BBQ en vlees voor de mondjes moet worden ingekocht.

 

Wij hopen op een mooie toerdag met lekker weer en dat de BBQ zoals gewoonlijk weer goed mag smaken.

 

Met vriendelijke groet,
MC Mozamo en ZMV bestuur

Ritten in Juli en Augustus

Zondag 17 juli zondagstoertje,even iets anders als Noord-Holland ; vanaf het clubhuis  eerst ongeveer 100 km over de snelweg A1 naar Wilp even voorbij Apeldoorn. Dan ongeveer 240 km door Gelderland, de Achterhoek en Overijssel, weer naar de oprit A1 bij Bathmen. Daarna weer ongeveer 100 km naar de Zaanstreek.

Vanaf 9:00 uur koffie op de club.


Vrijdag 22 juli
avondrit, 18:30 uur vanaf het clubhuis rond de 100 km rijden en bij terugkomst een bakkie en babbel.


Zaterdag 23 juli
MidzomerBBQ !

We maken er weer een gezellige avond van aan de ronde tafel.

Inloop vanaf 15:30 uur, 17:00 uur gaat de bbq aan.

We pakken weer uit met lekkere ribeye, biefstuk, kipsaté, varkenshaas en verschillende bbq-worstjes, daarbij nog vis en garnalen voor de liefhebbers, kortom voor ieder wat wils.

Ook de salades, stokbrood en sauzen zullen niet ontbreken en een biertje van de tap!

Geef even op tijd bericht als je op het midzomerfeest wilt komen.

Kosten €15,- pp voor de bbq.


Zondag 21 augustus.

40e Boven ‘t IJ toerrit.

Vanaf 9:00 uur koffie op de club.


Vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus
.

Dartmaraton stichting Bullseye.

 

 

Tot ziens bij MC Mozamo !

Avondrit 25 maart

Vrijdag 25 maart gaan wij direct van start met een leuke avondrit van ongeveer anderhalf uur rijden. Even een kort rondje door de polder om het gevoel weer een beetje te krijgen. Het is verstandig om op tijd te zijn omdat het al snel donker wordt.

De route heeft een lengte van 60km en is gemakkelijk te doen in anderhalf uur.

Vertrek is vrijdagavond om 18:30 uur.

Seizoensopeningsrit

Deze IJsselmeer-toer rijden wij samen met de Zaanse Motorvrienden.

De toercommissie heeft weer een mooie rit gemaakt en aansluitend gaan wij op de club weer een lekkere bbq houden.

De route gaat om het IJsselmeer, dus over de dikke dijken ; de Afsluitdijk en de Houtrib-of Markerwaarddijk. Hier tussenin uiteraard de mooie stukken van Friesland en Noord-Holland.

Wanneer wij terug zijn op de club steken wij de bbq aan en kunnen wij aanschuiven bij de uitgebreide maaltijd van vlees, vis, brood, salade en saus.

Heb jij zin om met de rit en/of de bbq mee te doen, geef dat dan even duidelijk aan zodat wij wel genoeg hebben van alles.

BBQ €15,- pp.
opgeven kan via de agenda , via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op het clubhuis.

Nieuwsupdate september

Op zondag 26 september rijden wij de Herfstrit, zet deze dus in je agenda.

Ook hier weer vanaf 9:00 uur koffie en route inladen.

Vanaf 10:00 uur rijden. Wie weet wat de dag verder nog gaat brengen.

 

Dan gaan wij op zaterdag 16 oktober de eindejaarstoer rijden met aansluitend een BBQ. Deze rit gaat gezamenlijk georganiseerd worden met de ZMV.

Andermaal vanaf 9:00 uur koffie en route inladen.

Vanaf 10:00 uur rijden.

BBQ vanaf 17:00 uur.

Wanneer je wilt meedoen met de BBQ is de bijdrage €12,50 pp.

Geef wel graag op tijd aan of je mee wilt eten.

 

In oktober of november komt er ook nog een avond waarin werken met de MyRoute-app uitgelegd wordt, wat kun je er mee en hoe werkt het. Deze avond wordt geleid door iemand van de MyRoute-app.

De precieze datum is nog niet bekend, maar zodra wij dit weten, delen wij het direct met jullie.

39e Boven 't IJ rit

Zondag 22 augustus is het de dag van de Boven het IJ rit, en wel de 39e !

Er is weer een leuke rit door Noord-Holland uitgezet en wij nodigen dan ook iedereen uit om deze te rijden.

Kom deze dag genieten van de provincie en maak er weer een gezellige dag van.

De route kun je inladen bij Tonnes op de club vanaf 9:00 uur met een lekker kopje koffie en wat lekkers.

Vanaf 9:00 uur koffie en route inladen

Vanaf 10:00 uur rijden

Schietrit

Beste Mozamo’s,
Zondag 13 juni !!

 MC Mozamo Schietrit.

Andermaal een leuke route naar schietsport vereniging “De Rommert” hier krijgen wij een workshop sportschieten met vuurwapen en de lunch met de ballen van Willem 😜

Hierna weer route terug.

 9:00 uur koffie

10:00 uur rijden

Geef op tijd aan of jij mee wil rijden zodat Willem op tijd zijn ballen kan draaien.

Dat kan via de mail, via Facebook (de motorclub Mozamo) én via de Mozamo app of de agenda.

Kosten zijn voor Mozamo leden €20,- pp.

Ben je (nog) geen lid €22,50 pp.

 Wij mogen weer iets meer, laten wij daar goed mee omgaan !

 Tot ziens bij MC Mozamo.

 

Schietrit 24 april

Wederom is er een leuke route naar Brabant gemaakt en Team Willem staat klaar om de ballen te draaien. Vanzelfsprekend gaat schietclub De Rommert er weer een mooie dag van maken.

Wil jij genieten van dit alles, dus een leuke route heen, de ballenlunch en schieten met verschillende vuurwapens, daarna weer een mooie route terug naar het Zaanse ?

Geef je dan op bij het bestuur van MC Mozamo !

Kosten Schietrit €25,- pp.

Ben je (nog) geen lid van MC Mozamo €30,- pp Vol=vol !

Seizoensopeningsrit 28 maart, Noord-Holland

Vanuit het clubhuis gaan wij richting de Zaanse molens op weg naar de Enge Wormer en via de Bartelsluis verder naar Spijkerboor en het Noord Hollands kanaalrichting Purmerend. Aan de andere kant van het Noord Hollands kanaal langs de Beemsterringvaart op weg naar de Rijp en bij Schermerhorn de Mijzerpolder in.

Via Rustenburg en Hensbroek langs de Ringvaart, de Ringsloot van de Berkmeer naar Langereis om uit te komen in het kleine dorp Verlaat. Het verste punt van de route is Anna Paulowna. Op de terug route via de Westfriese Zeedijk, Oudkarspel, de Oostdijk bij Heerhugowaard en de Noordschermerdijk naar Driehuizen en de Starnmeerdijk. Op de N246 aangekomen is het weer op weg naar het clubhuis voor een bak koffie (en misschien nog een lekkere hap).

 Zondag 28 maart, vanaf 9:00 uur koffie to go, vanaf 10:00 uur rijden.

Eindejaarsrit/schietrit 4 oktober 2020

UPDATE 1-10: 

Beste mensen,
In verband met de aanscherping van de Corona maatregelen kan de voor komende zondag 4 oktober geplande Schietrit niet doorgaan.

Dit besluit hebben wij na overleg met Schietsportclub De Rommert genomen, wij hopen dat wij de Schietrit wellicht in het voorjaar van 2021 kunnen gaan rijdenDe Schietrit zouden wij in april rijden, dit is er niet van gekomen vanwege de corona's.

Wij hebben nu een nieuwe datum kunnen regelen bij Schietsportclub De Rommert !

4 oktober kunnen wij terecht voor een serieuze bal van Willem en de schietworkshop.

Op deze datum staat ook de eindejaarsrit van de Zaanse Motorvrienden gepland, deze voegen wij samen tot een geheel.

De route is nog niet geheel bekend, maar neem van ons aan dat deze goed gaat worden. Onze voorzitter heeft zijn routes in Brabant gedeeld met Tonnes, en die gaat er natuurlijk mee aan de slag.

Kosten voor de schietrit €22,50 pp.

MC Mozamo leden krijgen een korting van €2,50.

Dit is dan wel een verzorgde dag met ochtendkoffie, Willem's ballenlunch én schietworkshop door zeer ervaren sportschutters, en daarbij nog een mooie motorroute heen en terug.

Een dag om niet te vergeten !

Ook hiervoor even bericht geven als je mee wilt.

38e Boven het IJ toertocht.

Ook dit jaar gaan wij weer de Boven het IJ toertocht rijden, zondag 23 augustus.

Er is weer een mooie route in elkaar gedraaid, dus wij kunnen weer los.

De route is ruim 200km lang en gaat via de Wormer en Purmer richting het West-Friese, hier vandaan rijden wij dan richting de Noordzeekust en via de Schermer- en de Starnmeerpolder nog even door de Assendelverpolder weer terug naar ons honk.

Een mooi stukkie rijden dus.

Midzomerrit met BBQ

Komende zondag, 26 juli, kun je weer een leuke route rijden, de "Midzomerrit", deze is niet te lang maar toch 170km en dat is net genoeg.

De route loopt met een flinke boog om Mokum heen, wij rijden dus zuidelijk van de club en doen de dorpen rondom Amsterdam aan.

Na de "Midzomerrit" kun je als jij dat wilt de MotoGP kijken, wij hebben immers niet voor niets een splinternieuwe beamer mede hiervoor aangeschaft. Overigens doen wij deze ook aan wanneer Max zijn rondjes doet.

Tegen het eind van de middag steken wij de bbq aan.

Deze zondag hebben wij kogelbiefstuk en Ierse ribeye op de bbq, en uiteraard ook alles wat daarbij hoort, stokbroodje, salades, saus en kruidenboter.

Speciale wensen ? Kom maar op, dan gaan wij ons best doen.

Kosten voor de bbq is 12,50 pp.

Geef je wel even op voor vrijdag 24 juli, dit in verband met de inkoop van het vlees enzo.

Weerbericht

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Logo Mozamo